Folder Substante, Materiale si Sisteme Biocompatibile (SB), 2002

 2002

DE CE SA ALEGI ACEASTA SPECIALIZARE DE MASTER?

Speram sa te convingem cu urmatoarele argumente:

- largirea orizontului de cunoastere (vei afla mai multe lucruri noi din domenii variate cum ar fi: stiinta materialelor, bioelectrochimie si biotermodinamica, sisteme cu eliberare controlata a medicamentelor, implantologie, informatica medicala, etc.);

- vei invata sa faci corelatii intre toate aceste cunostiinte, plecand de la structura substantei sau materialului si terminand cu proprietatile, caracterizarea bio si aplicatiile acestuia in medicina, beneficiind de o pregatire multidisciplinara;

- vei afla ultimele noutati din domeniul ingineriei tisulare, aplicatiilor biosubstantelor si biomaterialelor, materialelor avansate, etc.

- vei avea posibilitatea sa elaborezi o lucrare de masterat la granita dintre domenii cum ar fi: chimia-fizica, biochimie, stiinta si ingineria materialelor, medicina, folosind aparatura moderna de caracterizare a produsilor de sinteza;

- vei obtine la final o diploma de Master of Science, recunoscuta, care iti da posibilitatea sa aplici pentru un PhD la orice universitate tehnica, de medicina si farmacie din tara sau strainatate;

studiile sunt gratuite si poti obtine chiar si bursa daca ai rezultate bune. Daca ai nevoie de cazare, aceasta este asigurata in caminele UPB din Complexul Regie.

CUM SE DESFASOARA EFECTIV ACEST PROGRAM DE MASTERAT?

Cursurile au o durata de 2 ani, fiind impartite pe 4 semestre. Semestrul I iti ofera cunostiinte de baza despre toate tipurile de biomateriale si metodele de analiza si cercetare a acestora. In semestrul II vei invata ce se intampla la interfata dintre biomaterial si tesut viu, notiuni de inginerie tisulara precum si de proiectare mecanica a tesuturilor artificiale. Semestrul III este rezervat cunostiintelor de implanturi (moi si rigide) precum si referitoare la sistemele cu eliberare controlata (conceptie, utilizare, interactiuni si aplicatii). In ultimul semestru (IV) vei afla mai multe despre degradarea biomaterialelor si adeziunea proteinelor si raspunsul celular avand posibilitatea sa optezi si pentru alte cursuri optionale.

Alegera temei pentru lucrarea de masterat se face inca din semestrul I, definitivarea acesteia avand loc in semestrul IV si finalizandu-se prin prezentarea in fata unei comisii.

Pe tot parcursul studiilor beneficiezi de indrumarea unui tutore cu care te vei sfatui in alegerea celei mai bune traiectorii de parcurgere a acestui masterat.

CINE VOR FI CEI CARE TE VOR INVATA?

Specialisti cu o vasta experienta didactica si de cercetare stiintifica, cu stagii de pregatire la universitati din Occident, de la Facultatile de Medicina, Farmacie, Biologie, Chimie Industriala, Stiinta si Ingineria Materialelor, Inginerie Mecanica, Automatica, Electrotehnica.

CUM TE VOR INVATA?

Folosind metode de predare moderne (cursuri pe videoproiector, in format multimedia) si in laboratoare de caracterizare echipate cu aparatura de sinteza si caracterizare de ultima generatie (spectrometre FT-IR, RAMAN, UV-VIS, microscoape electronice cu baleiaj, difractometre de raze X, amaliza termica si termica-diferentiala, etc.); vei beneficia si de o retea de calculatoare conectate la Internet, unde vei putea sa-ti prelucrezi datele obtinute si sa-ti redactezi lucrarea de masterat.

 PLAN DE INVATAMANT