HTML Document 2018 - Concurs pentru studenti de ZIUA NAŢIONALĂ A STANDARDIZĂRII

Anunţ de la Asociaţia Română pentru Standardizare, adresată partenerilor din învăţământul superior tehnic:

Ziua naţională a standardizării  http://www.ziuastandardizarii.ro/

Anul 2018 este anul aniversar al standardizării naţionale. Acum 20 de ani a fost constituită, în baza OG 39/1998 – Asociaţia de Standardizare din România, ca organism naţional, responsabil de coordonarea activităţii de standardizare din ţara noastră, iar în urmă cu 90 de ani a fost creat Comitetul Electrotehnic Român – membrul fondator al Comisiei Electrotehnice Internaţionale – IEC.

Astfel, în anul centenarului, marcăm şi sărbătorirea activităţii care a contribuit atât de mult la îmbunătăţirea performanţelor mediului economic, dar şi a celui academic, din ţara noastră, la creşterea vizibilităţi ţării noastre, prin participările specialiştilor români la elaborarea standardelor europene şi internaţionale, susţinând puncte de vedere naţionale.

Cu această ocazie, ne-am propus ca, alături de membrii şi partenerii noştri, să organizăm un eveniment deosebit dedicat celor mai tineri specialişti: studenţii universităţilor din România şi viitorii profesionişti care trebuie să cunoască domeniul standardizării, atât de util în profesiile viitoare.

Prin urmare, anunţăm lansarea unui concurs de lucrări printre studenţii universităţii dumneavoastră dedicat standardizării naţionale. Este o provocare pentru vacanţă, pe care o vom recompensa cum se cuvine.
Concursul va consta în:

•         Realizarea unei lucrari scrise pe o tema referitoare la standardizare
•         Realizarea unui afiş şi a unui motto pentru Adunarea Generală CEN/CENELEC 2019

Termenul pentru transmiterea lucrărilor este 15 septembrie, iar caştigătorii vor fi premiaţi într-un cadru festiv, cu ocazia evenimentului dedicat sărbătoririi ASRO, la Hotel InterContinental, București, în data de 12 octombrie 2018.

Premiul I va consta în Participarea caştigătorilor la Evenimentul StandarDays CEN CENELEC care are loc la Bruxelles. (Vor fi acoperite de catre ASRO toate costurile acestei deplasări)

Premiul II – un internship plătit de 6 luni la ASRO

Totodata, lucrările vor fi publicate în revista ”Standardizarea”, începând cu luna ianuarie 2019.
Acest concurs va constitui un prilej pentru asigurarea unei promovări mediatice majore pentru universitatea dvs. prin asocierea cu un eveniment la care vor participa: reprezentanţi ai ISO, IEC, CEN, CENELEC, ai mediului economic, autorităţi, mediul academic, cercetare şi bineînţeles, partenerii media.

Pe această cale, vă solicităm sprijinul dumneavoastră personal şi al universităţii în care vă desfăşuraţi activitatea de a ne susţine din punct de vedere logistic pentru promovarea şi diseminarea acestei iniţiative în rândul studenţilor, mai multe detalii fiind conținute pe website-ul: www.ziuastandardizarii.ro

În speranţa că veţi accepta propunerea noastră, vă mulţumim anticipat şi asteptăm răspunsul dumneavoastră.
Persoana de contact: dna Jeni Toma - Departamentul de Marketing ASRO, Tel: 0748 112144